Βιογραφικό

Βιογραφικό


Η Κωνσταντίνα Κερτσοπούλου είναι Κλινική Ψυχολόγος (MSc.) με άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου από τη Νομαρχία Δυτικής Αττικής (2912/2016). Αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α). Επίσης, έχει εξειδικευτεί στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία από το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής.

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επιμόρφωσης και με στόχο την απόκτηση κλινικής εμπειρίας έχει παρακολουθήσει τα εξής εκπαιδευτικά προγράμματα: τα «Κλινικά θέματα στην εξέλιξη των παιδιών και των εφήβων» και τις «Διαταραχές αυτιστικού φάσματος» στο Γ.Ν.Α Ευαγγελισμός, το «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ψυχιατρικής Κλινικής Ενηλίκων» στο Γ.Ν.Α Σισμανόγλειο, καθώς και το πρόγραμμα εκπαίδευσης του Ψυχιατρικού Τομέα του Ε.Α.Ν.Π «Μεταξά», το οποίο περιελάμβανε την Ψυχο-ογκολογία, τη Διασυνδετική-Συμβουλευτική Ψυχιατρική και την Κοινοτική Ψυχιατρική-Ογκολογία.

Έχει εκπαιδευτεί στην ψυχοδιαγνωστική αξιολόγηση μέσω χορήγησης ψυχομετρικών εργαλείων (όπως WISC-III & V, WAIS-IV) καθώς και μέσω προβλητικών δοκιμασιών (όπως T.A.T, C.A.T, House-Tree-Person, Δοκιμασία Kηλίδων Μελάνης Rorschach, Bender Visual Motor Gestalt Test κ.α.). Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων, ημερίδων και συνεδρίων (όπως Παιδικό Ιχνογράφημα, Ενδοοικογενειακή Βία, Ψυχαναλυτική Εξέταση της Εγκληματικής Διάπραξης στις Περιπτώσεις των Μαζικών και Κατά Συρροή Εγκλημάτων, Επικίνδυνες Συμπεριφορές σε Εφήβους και Νέους με ΔΕΠΥ, Έγκαιρη Αναγνώριση και Αντιμετώπιση των Ψυχικών Διαταραχών στο Παιδί και τον Έφηβο, κ.α).

Εργασιακή Εμπειρία & Συνεργασίες


  • (2020-2021) Ψυχολόγος στο Πρότυπο Παιδικό Κέντρο Αποκατάστασης στην Ελευσίνα.
  • (2019-2020) Ειδικευόμενη Κλινική Ψυχολόγος στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, (Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε), Μονάδα Παιδιών και Εφήβων στο Αιγάλεω.
  • (2019) Ομιλία στο Συμπόσιο «Φόβος αποτυχίας ή επιτυχίας; Μια ψυχαναλυτική προσέγγιση του άγχους επίδοσης εντός του ακαδημαϊκού πλαισίου», Εργαστήρι Ψυχολογικής Συμβουλευτικής Φοιτητών, Ε.Κ.Π.Α στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας στην Αλεξανδρούπολη.
  • (2018-2019) Ειδικευόμενη Κλινική Ψυχολόγος στο Εργαστήρι Ψυχολογικής Συμβουλευτικής Φοιτητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • (2016) Ψυχολόγος στο «Πρόγραμμα Θερινής Απασχόλησης Παιδιών» στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Χαϊδαρίου.
  • (2014-2015) Εκπαιδευόμενη Ψυχολόγος στο Κέντρο Ημέρας Λόγος και Νους στην Καισαριανή.